دیوار سه بعدی چیست؟
سازه های پیش ساخته سبک، که به(3DPANEL) مشهور است از پدیده های جدید در تکنولوژی ساخت وساز است که در بسیاری از کشورهای پیشرفته با استقبال فراوانی روبه رو گشته است.
اجزای دیوار سه بعدی (3DPANEL ):
دیوار سه بعدی از دو لایه شبکه فلزی مش در طرفین و یک لایه فوم پلی استایرن کند سوز در وسط تشکیل شده است. بطوریکه این سه لایه توسط مفتول های جانبی به یکدیگر متصل شده است. قطعات از پیش ساخته شده و به محل اجرای ساختمان حمل میشوند و پس از نصب دیوار ها و سقف ، طرفین آن با بتن پاشی اندود میشود. در این سیستم چون دیوارها و سقف به صورت یکپارچه و به شکل باکس است ، بنابراین این توزیع بارها و مقاومت در برابر نیروهای خارجی به ویژه زلزله تقریبا یکنواخت و همگن میباشد. بر اساس مشخصات این کالا ، میتوان آن را یکی از مقاوم ترین مصالح ساختمانی نام برد.
مزایای استفاده از دیوار سه بعدی (3DPANEL):
1. سبکی دیوارهای ساخته شده در مقایسه با دیگر مصالح
2. پس از بتن پاشی طرفین پانلها با ضخامت حداقل 4 سانتی متر ،سیستم بی نیاز از گچ و خاک بوده که با اجرای چند میلیمتر پلی استر گچ (سفید کاری) دیوارها و سقف آماده برای نقاشی خواهد بود.
3. مقاومت زیاد در برابر نیروهای برشی ناشی از زلزله
4. عایق در برابر حرارت ، برودت و رطوبت و صدا
5. نفوذ ناپذیری ساختمان در برابر حشرات
6. مقاوم در برابر آتش سوزی به علت وجود قشر های بتنی طرفین پانل
7. عدم نیاز به کنده کاری و تخریب تاسیساتی دیوارها و سقف و در نتیجه عدم انباشت نخاله که صرفه جویی در هزینه و وقت را به دنبال دارد.
8. آزادی عمل در اجرای طرحهای متفاوت بعلت ضخامت ناچیز دیوارهای سه بعدی
9. صرفه جویی در هزینه پی سازی و اسکلت ساختمانهای بلند مرتبه بدلیل وزن اندک سقف و دیوار3dپانل
10. صرفه جویی در هزینه تهویه مطبوع ساختمان در گرمایی 50% یا سرمایی 80% بدلیل جلوگیری از تبدیل حرارت یا برودت ، در نتیجه صرف انرژی کمتر اعم از مواد سوختنی ویا برق
11. افزایش عمر مفید ساختمان و دستگاههای تاسیساتی آن
12. بازگشت سرمایه گذاری در امور ساختمان سازی در کوتاهترین زمان
13. عبور دادن لوله های پاب و فاضلاب و برق و تلفن به سادگی از زیر شبکه پانل و نصب چهارچوب درها و کلاف فلزی پنجره ها قبل از بتن پاشی وگلا اجرای تاسیسات ساختمان
14. استفاده از دیوار و سقف سه بعدی در ساختمان سازی بهره بری مناسب آهن آلات مصرفی را موجب میگردد که بطور مثال با صرف17 کیلوگرم در هرمتر مربع ساختمان به صورت مفتول و میلگرد میتوان یک واحد مسکونی یک طبقه را بنا کرد.
15. عایق پلی استایرن که در تولید پانلهای سه بعدی به کار میرود از نوع کند سوز (گریدF ) میباشد که پس از نصب سیمان کاری طرفین پانل با ضخامت 5 سانتی متر،دیوار سه بعدی تا 2ساعت در مقابل آتش سوزی مقاوم خواهد بود.
بدون دیدگاه